Hanna kysyi kahvakuulailusta kommenteissa (kiitos kommentista!). Vastasin niin pitkästi, että nostan vastauksen nyt myös tänne oikeaksi postaukseksi.

Kiitos kommentista ja kannustuksesta Hanna! Minulla on kaksi kuulaa 8 kg ja 12 kg. 8 kg nousee jo todella kevyesti. Pääsen helposti 150 toistoa sen kanssa. Nyt treenaan 12kg kuulalla ja pyrin saamaan sen nousemaan samaan tahtiin eli 150 toistoa 10 minuuttiin.

Kuulani ovat ns. kisamallin kuulia. Eli isompia (ja kalliinpia) kuin urheilukaupoissa myytävät kolmiokahvaiset kuulat. Kisamallin kuulia myydään mm täällä: http://kauppa.voimaharjoittelu.fi/kahvakuulat-c-144.html original russian girya nimellä. Kisamallin kuulaa on helpompi nostaa.

Kävin helmikuussa Kukka Laakson (http://kukkalaakso.com/)  kuusi viikkoisen kahvakuulakurssin. Oli oikein hyvä, oppi perusteet ja oikean tekniikan.

Tärkeänä pidän myös ranteiden suojausta/tukea, käytän siinä ihan sidettä tai sitten erillisiä rannetukia. En halua venäyttää ranteideni nivelsiteitä. Ja näin kuula ei hierrä rannetta.

Treenaan käytännössä muutamaa perusliikettä: heilautus yhdellä kädellä, rinnalleveto, rinnalleveto ja ylöstyöntä (OALC =one arm long cycle) ja tempaus eli kuula pään päälle suoralle kädelle polvien välistä. Pyrin saamaan tietyn määrän toistoja tiettyyn aikaan. Esim 15 toistoa minuutissa 3 min ajan. Kunnon kohentuessa kasvatan aikaa, toisto nopeutta ja kuulan painoa.

Suosittelen kahvakuulailua kaikille koska: se vahvistaa ihan muutamalla liikkeellä koko kehoa ja siinä saa sekä aerobisen, että lihaskuntotreenin yhdellä kertaa. Lisäksi harjoitteet voi tehdä kotona.

Mutta käykää ihmeessä joku hyvä koulutus. Tai lukekaa ainakin Kukka Laakson ja Varpu Tavin kirja: Maanantai soturit. On tärkeää tehdä liikkeet oikein. Paino on raskas ja paikkojaan ei kannata hajoittaa huonolla tekniikalla. Maanantaisoturit voi tilata täältä: http://www.booky.fi/kirja/laakso_kukka/maanantaisoturit/9789529993376?ref=KUKKALAAKSO

Vielä eräs hyvä kahvakuulasivu on: http://www.icechamber.com/ varsinkin blogi, mutta muutkin tarinat sieltä.

Paino tänään 79.7kg. kuukautiset tulossa.