Voihan napatyrä. Aamulla herätessä navan vierusta oli kipeä. Koettelin. Todennäköisesti eilen kuntosalilla venäytin lihaksen siinä (vaikken sitä silloin tuntenut). Tai sitten kyseessä on napatyrä. No ei se napatyrältä tunnu. Mutta ajatus on inhottava ja mahdollinen.

Mahdollinen siksi, että kun vuosi sitten sain kaksoset olivat vatsalihakseni todella erkaantuneet toisistaan. Nyt ne ovat enää parin sentin päässä toisistaan. Navan kohdalla rakoa on kuitenkin eniten ja se tarkoittaa napatyrän riskiä.

Inhottava ajatus on siksi, että napatyrä tarttee leikata. Ei kiiruusti, mutta kuitenkin. Olin alunperin ajatellut, että laihdutan ja katson sitten vuoden ajan kuinka paljon vatsani iho palautuu ja sitten menen tarvittaessa kiristyttämään sen. No jos tää on se napatyräjuttu olisi tietysti kätevintä leikata se samalla kun muutenkin muokkaa vatsaa. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt sitten tarvitsisi pikavaihtua laihtua. Ei enää jojoulua vaan suoraa viivaa alas päin. Tyrä saattaa nimittäin pahentua, jolloin se leikkauskin tarvitaan aiemmin. Ja hitsiläinen en aio mennä leikkauspöydälle ylipainoisena.

Vaikka sitä tietää ylipainon riskit ja hankaluudet, ovat ne silti kaukaisia kunnes konkretisoituvat omalle kohdalle. Ja nyt täytyy tehdä jotain, laihtua.

Paino tänään 74,9kg. Eilen mussutin viikonlopun vieraspullien loput.