Jo eilen vaaka lupaili hyvää ja näytti 75,0 kg. Tänään räjäytin potin 74,5 kg, BMI 26,7 kg/m2. Eli ensimmäinen kilo laihdutettu / laihduttu. Tarkasti ottaen 1,1 kg. Jipii! Olen ansainnut uudet sini mikrokuitumopit. Heti tänään suuntaan kauppaan ne ostamaan. Seuraavana mielessä siintää palkinnoksi vuokravideo makuunista. Sen voisi toteuttaa jo puolen kilon päästä eli lukemassa 74,0 kg (joka on myös tavoitepaino päivämäärälle 1.9). Eli nyt ollaan jälleen hyvin aikataulussa.

Mielelläni ottaisin kunnian laihtumisestani kokonaan itselleni. Mutta pakko myöntää, tänään alkoivat kuukautiset ja painoni tippuu aina noin 0,5-1 kg kuukautisten alettua kun turvotus laskee. Vastaavasti painoni nousee noin kilon ennen kuukautisia kun elimistöni kerää nestettä. Nyt kun laihdutan, niin seuraavata pari viikkoa kuvaavat todellista laihtumistani ihan omina avuin. Sitten laihtuminen todennäköisesti hidastuu ja lopulta paino jopa jämähtää paikoilleen viikoksi ennen kuin kuukautiset taas alkavat ja nesteen poistuminen paljastaa "todellisen" tilanteen. Luonnollisesti haluan uskoa, että kiertoni alin paino on se "todellinen" painoni, eikä esim. se turvotuspaino ennen kuukautisia. Hassua sinänsä, kyse on vain kilosta, mutta toisaalta kyse on myös kahden viikon laihdutustavoitteestani.

Olen kyllä omin avuin tällä viikolla liikkunut hikisesti tunnin joka päivä, pitänyt ateriarytmistä ja aterioiden laadusta kiinni. Maanantaina kävin tunnin lenkillä, tiistaina ratsastin, keskiviikkona piipahdin kuntosalilla, torstaina siivosin (lasketaan minun maailmassani liikunnaksi, siinä kun tulee hiki ja suoritus kestää yli tunnin putkeen). Tänään vuorossa hikikävely ja/tai Pilates DVD. Kaloreita en ole laskenut, enkä aio laskea ellei paino jossain vaiheessa jumita ja ole sitä kautta pakko.

Tilanne tänään:

  • paino 74,5 kg
  • BMI 26,7 kg/m2

Tavoite ensi keskiviikkoon. Hmm. Neljä päivää ja launtaina työkeikka. Mitäköhän sitä uskaltaisi toivoa. No toivotaan ihan laskennallinen totuus. 500g/7d=71,4 g/d x 4d = 285g eli 300g.

Tavoite 25.8.

  • paino 74,2 kg
  • BMI 26,6 kg