• Paino 74,2
  • BMI 26,6 kg/m2
  • Pudotusta alusta 1,4 kg

Ongelmakohtia

Projektini aluksi havaitsin, että työkeikoilla syömiseni oli mitä sattuu. Pienellä ajattelutyöllä ja vaivalla sain korjattua asian. Nykyään syön työkeikoilla varsin siististi ja työtkin sujuvat sen myötä hyvin. Seuraavaksi bongasin ongelmaksi illat, silloin tuli suuhun laitettua mitä sattui. Sain illat kuriin kieltäytymällä kategorisesti syömästä iltaisin. Toisinaan tulee vielä ilta syömiseenkin lipsahdettua, mutta tosi harvoin.

Ja nyt "uusi" ongelmakohta ja seuraava korjauskohde on viikonloput. Maanantaista torstaihin syön varsin siivosti, mutta sitten parjantaista sunnuntaihin. Voi hyvänen aika. Ruoka-ajat lipsuu, herkkuja menee, liikaa kaikkea. Tämä on saatava korjattua. Turhauttaa laihdutella sitä samaa kiloa edes takaisin, viikolla pois ja viikonloppuna takaisin.

En ole vielä ihan varma, miten saan viikonloppu syömisen kuriin. Voisin aloittaa siitä, että myös viikonloppu illat ovat no-no syömisen kannalta. Minulla pitäisi olla selkeä suunnitelma mitä ja milloinka syön. Terveellisiä välipaloja ts. hedelmiä riittävästi hankittuna ja käsillä.

Lisäksi olen harkinnut karkkipäivän tai siis illan mukaan ottoa projektiin. Edellisen kerran laihduttaessani se toimi hyvin, kun kerran viikossa sai illan verran luvan kanssa herkutella oli muulloin helpompi kieltäytyä herkuista. Toisaalta karkkia ei ole tehnyt nyt mitenkään säännöllisesti mieli. Itseasiassa tosi harvoin. Ja muistan, että karkkipäivän jälkeen sitä vasta tekikin pari päivää mieli, niin koukuttavaa ainetta sokeri on.

Ja sokerina pohjalla. Mahduin sunnuntain työkeikalla S-koon suojatakkiin. Normaalisti käytän koko M, mutta ne olivat loppu. Arvoin hetken S ja L kokojen välissä ja päätin rohkeasti kokeilla S kokoa. Mahtui. En ehkä ollut maailman tyylikkäin ja varmaan takki paljasti enemmän muotoja kuin sopivaa olisi ollut, mutta mahtui päälle, pystyin siinä hyvin liikkumaan ja työt tuli tehdyksi. Joskin sanottava, että kyse on siis miesten vaatteista.