Paino tänään 74,5 kg, BMI 26.7kg/m2. Tavoitteesta jäljessä 0,5 kg.

Seuraava tavoite 72,0 kg 1.10. 4 viikossa ja yhdessä päivässä pitäisi siis laihtua 2,5 kg. Tarkoittaa noin 90 gramman päivävautia ja 600 Kcal vajetta päivään. En halua kauheasti kiristää syömisiä, nälkeinen en muksujen takia voi olla. Joten nyt Järkevöitetään syömisiä ja liikutaan 6 päivänä viikossa vähintään tunti (eli minimissään -250 Kcal liikkumalla).

Jos jotain menneet kolme viikka ovat opettaneet, niin sen ettei mässäys-ördäys-lipsumis päiviin ole varaa. Jos haluan pitää kiinni 0,5 kg/viikko laihtumisvauhdista, niin syytä on  24/7 käyttäyttä kunnolla. Puoli kiloa viikossahan laihtuu noin 500 Kcal/päivä vajeella. Ei ole vaikeaa liikkua 250 Kcal edestä ja on ihan helppo nipistää 250Kcal edestä syömisiään. Tästä syntyy viikkoon 3500 Kcal vaje, joka laihduttaa puolikiloa viikossa. Sen sijaan nyt on kyse kuitenkin niin pienissä kalorimäärissä, että yhden tai kahden päivän ördäyksellä tuhoan koko viikon ponnistelut. Kannattaako? No EI KANNATA!

Seuraava vaaran paikka on 18.1. Kun on jälleen synttärikutsut tiedossa. Niihin mennessä haluan laihtua nykyisestä painostani 1,6kg eli painaa 72.9kg (kokonais laihdutus -2.7kg). Ja siellä en tuhoa saavutettua etua.

Mittasin itseni tänään mittanauhalla. Olen laihtunut projektin alusta kilon. Mies ja anoppi kehuvat, että näytän jo hoikemmalta. Kasvot ovat minustakin kulmikkaammat ja ranteet sirommat. Farkut kiristävät kuitenkin yhtälailla. Housujen vyö ja kellon ranneke ovat ihan samoissa rei'issä kuin aiemminkin. Rintaliivit ovat ihan yhtä täynnä kuin ennenkin. Siksi uskon nyt ottamieni mittojen kuvaavan laihdutuksen lähtötilannetta totuuden mukaisesti. Mittasin rinnan alta ja päältä, lantion, vyötärön, pepun, reidet, pohkeet ja hauikset. Löllönä ja jännittämättä kaiken. Nyt en kuitenkaan halua ja uskalla laittaa mittoja tänne. Ne tuntuvat niin henkilökohtasilta, liian paljastavilta.

Nyt on projektia jäljellä tasan 5 kuukautta. 4. laihdutusviikon aseet: Juon paljon. Syön säänöllisesti ja järkevästi, muistan terveelliset välipalat. Motivoinnit: kun painan 74,0kg saan elokuvaillan, ihan oikeissa elokuvissa. Ja tsemppilauseet: 17. En tarvitse kolesterolilääkitystä ja 22. Olen virkeämpi kuin syön järkevästi ja säännöllisesti.