Aamulla kaivoin piiiiitkän tauon, mietinnän ja tuijottelun jälkeen Tehokas Pilates DVD:n jälleen kaapista ja sisään DVD soittimeen. Järkeilin, että kunnon on ollut pakko nousta sitten alkukesän edellisen yrityksen.

Kunto olikin noussut. Ennen aloin jo vartin jälkeen rukoilla armoa ja vilkuilla kelloa, milloin tää loppuu.... No nyt aloin vilkuilla kelloa vasta 33 minuutin kohdalla. DVD:n pituushan on noin 54 minuuttia.

Lisähaastetta treenaamiseen toivat muksut. Kuopuksen mielestä punnerrus on tehty sitä varten, että voi ryömiä äidin vatsan alle ja kalastaa pusun aina kun äidin nokka koskettaa lattiaa. Esikoinen, 11 kg, tehosti lankkupitoa nojailemalla selkään. Sehän oli sopivasti yksivuotiaalle kuin pyötä. Lisäksi kiskottiin hiuksia ja moukaroitiin vatsaa. Koitettiin varastaa silmälasit ja tultiin muuten vaan köllimään lähelle.... Kesken jäi. Siinä vaiheessa kun voimat loppuivat ja olisi pitänyt tahdon voimalla jatkaa, loppui myös kärsivällisyys muksujen kanssa... Lupasin itselleni illalla uuden yrityksen kun lapset nukkuvat.

Lisäksi tajusin erään asian. Ja nyt kun kunto on hieman noussut voin sen myös itselleni myöntää. Aiemmin luulin, että se johtuu vain huonosta kunnostani. Minä en pidä pilateksesta. LIIAN HIDASTA! Voi jumalauta, voisiko siihen saada vähän vauhtia. Hengitä sisään, hengitä ulos, pidä vatsa tiukkana... no nyt voimmekin aloittaa.... Kyllä on raivostuttavan hidasta. Luulen, että tämä vähän helpottaa kunhan opin DVD:n ulkoa, niin ei tarvitse kuunnella niitä kaikkia löpinöitä vaan voi keskittyä täysilla harjoituksiin ja siirtyä REIPPAASTI harjoituksesta toiseen.

Minä pidän lajeista joissa saa olla ulkona, ponnistella äärirajoillaan ja/tai jotka tapahtuvat reippaasti. Aion kuitenkin pitää tuon pilateksen nyt 4 viikkoa ohjelmassa. Koska ratsastuksen opettajani sitä niin kovasti suosittelee ja se on kätevästi tehtävissä kotona silloinkin kun en saa muksuilleni hoitajaa ja pääse treenaamaan muualle. Katson miltä sitten näyttää ja tuntuu. Tarpeen vaatiessa vaihdan vaikka kahvakuulailuun, kai sitäkin voi tehdä kotona. Uskon kuitenkin että tärkeintä liikunnassa on, että siitä nauttii.