Ilokseni olen huomannut kuntosalilla kuntoni kasvaneen jo nyt neljän käyntikerran jälkeen. Pystyin aluksi tekemään hädin tuskin 3 istumaan nousua (perinteistä vatsalihasliikettä). Nyt teen 12-10-8 sarjan, en kevyesti, mutta saan sen läpi. Aluksi 4kg käsipainot (siis 4kg/puntti yhte 8kg) aiheuttivat hauiskäännöissä sen, että jouduin käyttämään vuorokäsiä. Nyt menee kevyesti koko sarja molemmilla käsillä yhtäaikaa. Olenkin siirtymässä seuraavaan punttikokoon (6kg) ensi viikolla ja taas vuorokäsi systeemiin.

Viime viikolla reveytin kuntosalilla oiken käteni kyynärpään sisäsivun. Se on pitkin viikkoa hieman muistutellut itsestään. Mutta onneksi ei enää, joten maanantaina uskallan palata salille ja punttien ääreen. Olen nähnyt ja kuullut ihan riittävästä määrästä ihmisiä, jotka eivät oel kuunneelleet kehoaan ja sen seurauksena ovat treenanneet kehonsa rikki. EN aio liittyä siihen seuraan. Vaan pienillä painoilla ja hiljaa etenen ja kaikki varoitus viestit otan tosissani.

Tämän viikon liikunnat ovat menneet seuravasti

  • Ma kuntosali
  • Ti ratsastus
  • Ke 7,5km kävely (hitaasti vaunujen kanssa)
  • To 6,5 km kävely (hitaasti vaunujen kanssa) + siivous
  • Pe lepo
  • La lepo
  • Su ehkäpä taas sauvakävely 1,5h?

Minulle on kerrottu, ihanluotettavalta taholta by eläintieteen profeessori, että ainoastaan matkalla on merkitystä kalorien kulutuksessa. Eli 7,5km kävely nopeasti tai hitaasti tai juosten kuluttaa ihan yhtä paljon kaloreita. Toki jos juoksee, niin aerobinen kuntokohoaa enemmän kuin kävellessä mutta kalorien kulutuksen kannalta 7,5km matka kuluttaa ihan yhtäpaljon kaloreita kävellen tai juosten. Tätä ei pidä nyt sekoittaa aikaan. Jos juoksee puoli tuntia ehtii tietysti pidemmän matkan kuin jos kävelee puoli tuntia ja tällöin juostessa tietysti kuluttaa enemmän kaloreita.